ua en ru

У Вінниці відбулася масова бійка через будівництво нового цвинтаря

У Вінниці відбулася масова бійка через будівництво нового цвинтаря Фото: бійка у Вінниці (vinnitsa.info)

У результаті зіткнень поліція відкрила провадження за низкою статей Кримінального кодексу

У Вінниці відбулася масова бійка через будівництво нового цвинтаря. Про це повідомляє портал "Винница.Info".

"Вранці на території майбутнього цвинтаря заїхала техніка, почали ставити металевий паркан. У цей час на полі зібралися кількасот людей: одні протестували проти будівництва, інші, навпаки, підтримували такі дії, адже в місті практично не залишилося місць для поховання. Представники мікрорайону Сабарів почали валити огорожу. Виникла сутичка, внаслідок якої постраждали місцеві жителі, працівники поліції та журналіст", - говориться в повідомленні.

На місце подій прибули заступники мера Вінниці Володимир Тимощук та Микола Форманюк.

"Є відповідне рішення ради. Відповідно до Закону "Про місцеве самоврядування" та Конституції, підлягає виконанню всіма, у тому числі мешканцями Сабарова. Рішення прийнято в межах чинного законодавства. Міський голова уже півтора місяці чекає ініціативну групу. Ми готові до діалогу. З вашої сторони, крім силового варіанту, діалогу немає. Ви повинні прислухатися думки й інших громадян міста Вінниці. Не повинні ставити на коліна 150 чоловік всю Вінницю", - заявив Тимощук.

Люди назвали дії міськради злочинними, аргументуючи це відсутністю будь-яких документів. Форманюк, своєю чергою, зазначив, що вся документація готова і разом складає 12 томів. Активістам запропонували поїхати і подивитися її до виконкому, однак ніхто не погодився.

У результаті інциденту слідчими Вінницького відділу поліції відкриті провадження за ст. 356 ККУ (самоуправство), ч.2 ст. 296 ККУ (хуліганство), ч.1,2 ст. 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.2 ст.186 ККУ (грабіж) та ч.1 ст.171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), повідомила прес-служба Нацполіції регіона.

altaltaltaltaltaltФото: бійка у Вінниці (vinnitsa.info)

Працівники поліції встановили усіх учасників подій та проводять першочергові слідчі та розшукові дії.

Нагадаємо, у червні в Києві масова бійка у Гідропарку завершилася ножовим пораненням одного з учасників.