ua en ru

У Вінниці ліквідували пожежу на газонакопичувальному пункті

У Вінниці ліквідували пожежу на газонакопичувальному пункті Фото: прес-служба ДСНС

Постраждав оператор автозаправної станції

У Вінниці рятувальники ліквідували пожежу на автомобільному газонакопичувальному пункті, в результаті якого постраждала одна людина. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"11 травня о 13:04 до служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу на газовій автозаправці по вул. Р. Успенського обласного центру. На місце пожежі відразу були направлені чергові караули міста Вінниці за підвищеним номером виклику всього 8 одиниць техніки та 30 чоловік особового складу ГУ Держнс України у Вінницькій області", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувалося, на автомобільному газонакопичувальному пункті ТОВ "Нафтогаз-2" під час заправки стаціонарних наземних цистерн (двох ємностей по 6 тонн) з автоцистерни (місткістю 30 тонн), заправленої скрапленим газом пропан-бутан, стався розлив з подальшим загорянням скрапленого газу на площі 80 квадратних метрів.

Так, пожежу було локалізовано о 13:21. Станом на 15:20 пожежу було ліквідовано на автозаправщике і однією з стаціонарних ємностей. На другий стаціонарної ємності тривало вигоряння газу через вихлопний запобіжний клапан. Рятувальники проводили роботи з охолодження цистерн. В 18:18 пожежу було ліквідовано.

"В результаті пожежі травмовано 48-річний оператор автозаправної станції. Чоловіка з глибокими опіками задній частині тіла госпіталізували в обласну лікарню ім. Пирогова", - додали в ДСНС.

Як зазначається, попередня причина займання - порушення технологічного процесу під час перекачування газу з автоцистерни в ємності на газонакопичувальному пункті.

У Вінниці ліквідували пожежу на газонакопичувальному пункті

(фото: прес-служба ДСНС)

Нагадаємо, у Києві вночі горів ринок у Деснянському районі.