ua en ru

"Вінницягаз" спрямує 23 млн гривень на безкоштовні лічильники газу

Інвестиційною програмою ПАТ "Вінницягаз" на 2016 рік передбачено 44 млн грн на ремонт та модернізацію газорозподільної мережі у Вінницькій області. Більше 50% цієї суми компанія спрямує на встановлення безкоштовних лічильників газу своїм клієнтам, повідомили у прес-службі компанії.

"Наголошую, що 100% облік газу є головною умовою переходу до європейської моделі функціонування на даному ринку, забезпечить не тільки ощадливість та ефективність його використання, а й спокій та впевненість споживачів. Тому 53,5% інвестпрограми компанії на 2016 рік (23,6 млн грн) відведено саме під встановлення безкоштовних приладів обліку газу. Ще 20,5 млн. грн. інвестиційних коштів буде спрямовано на реконструкцію, модернізацію та заміну газових мереж області", - сказав перший заступник Голови правління ПАТ "Вінницягаз", головний інженер Петро Шкварко.

За даними прес-служби, у 2016 році ПАТ "Вінницягаз" планує встановити майже 600 лічильників у місті Вінниця, на що інвестиційною програмою компанії передбачено понад 40% коштів – 18 млн грн. Ще 4,5 млн грн буде спрямовано на встановлення 2,6 тисяч індивідуальних приладів обліку газу у оселях тих вінничан, де неможливо встановити будинкові лічильники.