ua en ru

VimpelCom Ltd. у зв'язку з рішенням АМКУ має намір захищати свої права, використовуючи для цього всі способи.

VimpelCom Ltd. має намір захищати свої законні права, використовуючи для цього всі можливі способи, повідомив РБК представник компанії, коментуючи сьогоднішнє вирішення Антимонопольного комітету України (АМКУ), який припинив дію свого дозволу на об'єднання російської компанії ОАО "Вимпелком" (торгова марка "Білайн") і українського оператора ЗАТ "Київстар G.S.M." до перегляду справи про злиття операторів.
У VimpelCom Ltd. зазначили, що АМКУ в березні 2010 р. вже видав дозвіл на угоду без будь-яких умов. "Схвалення було дане після детального вивчення угоди, яке надавало можливість всім зацікавленим сторонам дати свої коментарі. Ми маємо намір захищати наші законні права, використовуючи для цього всі можливі способи", - підкреслив представник компанії.
Сьогодні почалися торги ADR на акції компанії VimpelCom Ltd., як і було заплановано. У свою першу сесію акції компанії виросли на 14% - до 18,6 дол.
Як повідомлялося раніше з посиланням на представників АМКУ, на перегляд рішення про злиття "Вимпелкома" і "Київстару" знадобиться декілька місяців.
У свою чергу в Altimo заявили, що рішення Антимонопольного комітету України не має правових наслідків. "Ми не можемо коментувати рішення АМКУ, оскільки ми його не бачили. Але ми не бачимо правових наслідків сьогоднішнього рішення АМКУ". У Altimo указують, що "всі необхідні критерії на момент закриття угоди Altimo і Telenor (21 квітня 2010 р.) виконані, угода закрита і Vimpelcom Ltd. здійснюватиме свою діяльність без змін в планах". У Telenor у свою чергу заявили, що АМКУ вже надав акціонерам письмову згоду на укладення оборудки по створенню VimpelCom Ltd. "Операція закрита, компанія створена і її акції починають офіційно торгуватися на Нью-йоркській Фондовій біржі сьогодні", - підкреслили в норвезькій компанії.
Нагадаємо, раніше угоду по об'єднанню спільних активів "ВимпелКома" і "Київстару" російської Altimo і норвезької Telenor схвалили антимонопольні органи Росії, України, країн СНД, Європи, де присутні компанії. Також компанія Farimex, міноритарний акціонер ВАТ "ВимпелКом", що володіє 0,002% акцій оператора, відкликала позов проти Telenor про стягнення збитків у розмірі 1,7 млрд дол. Дане рішення було обов'язковою умовою для об'єднання активів Telenor і Altimo. Услід за цим російські судові пристави зняли арешт з акцій "ВимпелКома", що належать норвезькою Telenor, в рамках припинення справи Farimex.