ua en ru

Вілкул очолить координаційну раду з питань будівництва доступного житла

Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення координаційної ради з питань виконання програм будівництва доступного житла в регіонах. Його очолить віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, повідомляє його прес-служба.

"Завдання щодо прискорення реалізації програми "Доступне житло", збільшення обсягів соціального будівництва, які поставив перед нами Президент України Віктор Янукович, вимагають чіткої координації та постійного співробітництва різних органів державної влади. Ми повинні створити принципово нові можливості для наших громадян отримати якісне житло за прозорими , зрозумілими і простим механізмам", - зазначив Вілкул.

До складу координаційної ради з питань виконання програм будівництва доступного житла в регіонах будуть входити міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, міністр фінансів Юрій Колобов, голова Держпідприємництва Михайло Бродський, голова Укрєвроінфрапроект Володимир Ковалевський , голова Госінвестпроекта Владислав Каськів, голова Національного банку України Ігор Соркін, керівник координаційного центру з упровадження економічних реформ при Президентові України Олександр Данилюк, голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" Леонід Рисухін і голова правління Державної іпотечної установи Валентин Рибачук .

Основними завданнями Координаційної ради є сприяння забезпеченню координації діяльності органів виконавчої влади з питань виконання програм будівництва доступного житла в регіонах, визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань, що виникають при виконанні програм будівництва доступного житла в регіонах, підготовка пропозицій щодо підвищення ефективності виконання програм будівництва доступного житла в регіонах і удосконалення нормативно-правової бази у відповідній сфері.

Читайте також: Мінрегіон підготує деталізовану програму по розвитку будівництва доступного і соціального житла на 2013 р. протягом місяця, - Вілкул