ua en ru

Вілкул: У Дніпропетровській області бойовики марно намагаються залякувати виборців

Вілкул: У Дніпропетровській області бойовики марно намагаються залякувати виборців
В Дніпропетровській області бойовики намагаються залякати виборців, але у них нічого не вийде. Про це заявив Олександр Вілкул (партія «Опозиційний блок»).

В Дніпропетровській області бойовики намагаються залякати виборців, але у них нічого не вийде. Про це заявив Олександр Вілкул (партія «Опозиційний блок»).

«Тут господарі - люди праці, які все життя працюють і творять на благо регіону та країни», - підкреслив Вілкул.

За його словами, на 14:00 ситуація в Дніпропетровській області зафіксовано більше 100 порушень. Наприклад, 20 тис. бюлетенів по виборчому округу №37 надруковані неправильно. Тому всю ніч доставляли з Києва нові бюлетені. У зв'язку з цим 4 ділянки на 37 окрузі (Кривий Ріг) відкрилися невчасно. В цей час під ділянками стояло багато пенсіонерів і робітників, які йшли з нічної зміни, у яких була проблема з голосуванням. За всіма фактами порушення складаються протоколи.

Також в протоколах зафіксовані факти виносу бюлетенів на 30 окрузі (Дніпродзержинськ).

«Ще один дуже кричущий факт в області. В Синельникові, на вході у виборчі комісії встановлені столи представників одного з радикальних кандидатів в народні депутати. Вони на вході з таким пристрастю запитують у людей, за кого вони будуть голосувати. Це є прямим фактом тиску на людей. Але таких випадків зафіксовано понад 100. Можу сказати, що жителі Дніпропетровщини доводять, що не бояться і будуть відстоювати своє право на краще життя, мир, підвищення пенсій і зарплат. Вони показали, що їх не залякають. Люди йдуть на дільниці і голосують за краще майбутнє для себе і своїх дітей», - підкреслив Олександр Вілкул.

Він також зазначив, що під час проведення виборчої кампанії в Дніпропетровській області була одна з найскладніших ситуацій - всього було зафіксовано близько 500 порушень і це максимальний показник по Україні. Всі дані передані міжнародним спостерігачам, керівництву країни і в прокуратуру.

«Тому зараз в Дніпропетровській області знаходиться безпрецедентно велика кількість міжнародних спостерігачів - більше 200, в тому числі, від Європарламенту. Я прошу засоби масової інформації висвітлити цю інформацію для того, щоб вона дійшла до тих, хто має намір робити в регіоні протиправні дії. «Опозиційний блок» захищає людей і результати», - підкреслив Олександр Вілкул.

За мажоритарним кандидатам в регіоні є факти залякування членів виборчих комісій, як дільничних, так і окружних, зазначив політик.

«Мажоритарні кандидати перебувають у себе на округах. Вони працюють разом із спостерігачами. В Дніпропетровській області - це і Дніпродзержинськ, Кривбас - живуть люди праці, які звикли працювати і творити. Вони не бояться радикалів і екстремістів», - сказав Олександр Вілкул.

«По містах області знаходиться величезна кількість машин із символікою радикальних і силових організацій, які всім своїм виглядом намагаються показати хто тут господар. Але у них нічого не вийде. На Дніпропетровщині господарі ті люди, які побудували нашу країну, побудували космічну, металургійну, вугільну та гірничодобувну галузі. Господарі тут люди, які кожен день працюють і платять податки», - резюмував Вілкул.