ua en ru

Вілкул доручив Бродському опрацювати зміни в питаннях кримінальної відповідальності за збір промислового металолому

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул доручив голові Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайлу Бродському опрацювати зміни в питаннях кримінальної відповідальності за збір промислового металолому.

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул доручив голові Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайлу Бродському опрацювати зміни в питаннях кримінальної відповідальності за збір промислового металолому. Про це сьогодні повідомив директор департаменту електроенергетики Міненерговугілля Борис Соркін, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Відповідаючи на питання про часті викрадення електрообладнання, Соркін зазначив: "Міністерство, розуміючи цю проблему, сьогодні вийшло з ініціативою і знайшло підтримку Вілкула, який сьогодні доручив Бродському опрацювати зміни в методику ліцензування в питання кримінальної відповідальності за збір промислового металобрухту. Це стосується не тільки проводів, це стосується люків, в які падають наші діти".

Соркін повідомив, що за 2013 р. зафіксовано понад 1 тис. випадків кражі електрообладнання.

"За поточний рік ми маємо практично 1 тис. випадків, прямий збиток склав більше 10 млн. Це викрадення елементів опор, проводів, трансформаторів, масла з трансформаторів, вимикачів на лінії 10 КВт, трансформаторів струму і трансформаторів напруги. Це повний спектр обладнання, який крадуть безпосередньо на лінії, на підстанціях у зв'язку з тим, що лінії мають велику протяжність", - зазначив Соркін.