ua en ru

Вілкул пообіцяв в новій Раді скасувати пенсійну реформу

Партія "Опозиційний блок" у новій Верховній Раді скасує пенсійну реформу, зменшить вік виходу на пенсію і призведе зарплати і пенсії у відповідність з рівнем інфляції і падінням гривні. Про це заявив один з лідерів "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул на зустрічі з трудовими колективами в Харківській обл.

Політик підкреслив, що пенсійна реформа нічого не дала українським пенсіонерам крім розчарування і несправедливості.

Вілкул нагадав, що Нестор Шуфрич, виступаючи в парламенті у вівторок, закликав нардепів розглянути і проголосувати 14 жовтня законопроекти про підвищення соціального захисту пенсіонерів.

"За останні півроку люди стали в два рази біднішими. Пенсії стали вдвічі меншими. Ми звертаємося, просимо і вимагаємо, щоб 14 жовтня було розглянуто законопроекти №5134 і №5135. Один закон дозволить проіндексувати пенсії і зробити життя пенсіонерів більш прийнятним з урахуванням зростання цін і падінням курсу гривні майже в два рази", - зазначив політик.

Додамо, народні депутати України, представники "Опозиційного блоку" Нестор Шуфрич і Тетяна Бахтєєва зареєстрували у Верховній Раді проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2014 рік" (щодо підвищення рівня соціального захисту пенсіонерів) та проект Закону України "Про відновлення порушених пенсійних прав деяких категорій громадян" (№5134 і №5135 відповідно).