ua en ru

Вілкул підтримав ініціативи "Громадської ради Дніпропетровщини" про посилення повноважень регіону

Сьогодні у Дніпропетровську відбулася зустріч народного депутата України та кандидата в мери Дніпропетровська Олександра Вілкула з активом громадського руху "Громадська Рада Дніпропетровщини". Нардеп докладно виклав свою мерську програму дій, яка передбачає реформи у сфері економіки і соціальній сфері.

Вілкул підтримав ініціативи "Громадської ради Дніпропетровщини" про посилення повноважень регіону

"Я відверто скажу - я прийшов до вас як до однодумців, які дуже добре розуміють, наскільки важливо зараз стабілізувати ситуацію в місті та в регіоні. Потім зробити так, щоб регіон розвивався, підприємства працювали, з'являлися нові робочі місця і виплачувалися зарплати". Кандидат у мери також зазначив: "Я бачив основні рішення, які приймає Громадська Рада, і я можу сказати, що я повністю ідеологічно з ними згоден. Наприклад, це питання виборності губернатора. Я, мабуть, був першим, хто це озвучив у квітні 2014 року після відомих подій у Києві. І зараз я цю ідею підтримую. Люди на місцях краще знають, кого вибирати", - заявив Вілкул.

Учасники зустрічі погодилися з тим, що програма Вілкула дозволить значно поліпшити якість життя простих людей.

"Ми бачимо ваш професіоналізм та чітке бачення проблем. Народ вам вірить, я кажу це з упевненістю", - зазначила активістка "Громадянської ради" Оксана Шевченко.

У свою чергу, лідер "Громадської ради Дніпропетровщини" Сергій Шапран розповів про ініціативи громадської організації. Він заявив про необхідність встановлення нормального робочого діалогу між Києвом і регіональними властями.

"Сьогодні склалася така ситуація, коли центральні власті вирішують свої особисті проблеми, а місцеві влади не мають повноважень для вирішення нагальних проблем городян. В таких умовах дуже важливо створити реальні механізми перерозподілу повноважень між регіоном і центром, які дозволять вирішувати проблеми на місцях і в інтересах мешканців кожної області чи міста. Зрештою, сама Україна від цього стане тільки сильнішою і могутнішою. Я в цьому впевнений", - заявив він.

В ході заходу Вілкулу був переданий законопроект про "Дніпропетровську економічну автономію (Дніпропетровський автономний економічний регіон з випереджаючим промисловим розвитком)". Нардеп підкреслив необхідність детального вивчення цього документа.

За підсумками зустрічі, представники 12 громадських організацій, що входять до складу "Громадської ради Дніпропетровщини", одноголосно прийняли резолюцію в підтримку Олександра Вілкула як кандидата в мери Дніпропетровська і побажали йому перемоги у другому турі виборів 15 листопада.