ua en ru

Вілкул 2 листопада зустрінеться з екс-президентом Польщі Кваснєвським

2 листопада я зустрічаюся з екс-Президентом Польщі Олександром Кваснєвським у Варшаві, і ми будемо обговорювати і питання місцевого самоврядування, та питання залучення інвестицій у місто Дніпропетровськ. Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив кандидат в мери Дніпропетровська, народний депутат України Олександр Вілкул.

"Європейців цікавить потенціал Дніпропетровська, вони дуже добре його бачать, але вони хочуть чітких, зрозумілих і прозорих правил роботи. Вони точно не хочуть, щоб нашими містами керували кримінальні угруповання", - зазначив він.

Вілкул зазначив, що регулярно проводить зустрічі з провідними європейськими політиками і обговорює з ними конкретні проекти з розвитку Дніпропетровська: так, зовсім недавно Дніпропетровськ відвідав Бельгійський принц Лоран і президент Асамблеї європейських регіонів (АЄР) Ханде Базатли.

Завдяки системній роботі Вілкула з АЄР перше в Україні представництво цієї найвпливовішої регіональної організації було відкрито саме в Дніпропетровську. Останнім часом також Вілкул зустрічався з керівниками європейських столиць - Варшави, Будапешта і Берліна, з депутатами Європарламенту і єврокомісаром Ханом.

"Мої політичні опоненти дуже люблять намагатися навішувати на мене різні ярлики, називаючи мало не сепаратистом. Але якби хоч 1% їх звинувачень було правдою, то зі мною не зустрічався ні один пристойний європейський політик і жодна пристойна європейська організація", - підкреслив Вілкул.