ua en ru

Віктор Межейко призначений головою Запорізької обласної ради замість Павла Матвієнка

Віктор Межейко (Партія регіонів), який очолював до останнього часу постійну комісію обласної ради з гуманітарних питань, призначений главою Запорізької обласної ради замість Павла Матвієнка (Партія регіонів), який склав з себе відповідні повноваження. Дане рішення було оприлюднено під час засідання 27 сесії Запорізької обласної ради, передає прес-служба ради.

"У ході таємного голосування рішення Павла Дмитровича підтримали 88 депутатів Запорізької обласної ради з 92-х, які взяли участь у роботі сесії Запорізької обласної ради. При цьому Павло Матвієнко залишається депутатом Запорізької обласної ради", - йдеться в повідомленні.

При цьому Віктор Межейко позначив пріоритети у своїй роботі. "Перед депутатським корпусом стоять серйозні завдання зі втілення в життя важливих реформ, ініційованих Президентом України та урядом країни. Ми повинні активно брати участь у процесі формування та затвердження концепції реформування органів місцевого самоврядування. Нам належить розробити і прийняти регіональну програму розвитку місцевого самоврядування. Також нам необхідно продовжити роботу з наповнення бюджетів та оптимізації бюджетних надходжень. Постійним комісіям Запорізької обласної ради необхідно направити зусилля на пошук додаткових коштів на виконання обласних програм. Потрібно продовжити роботу з їх об'єднанню в блоки за основними напрямками соціально-економічного розвитку. Це дозволить зосередити фінансові та матеріально- кадрові ресурси для вирішення першочергових завдань", - сказав Межейко.

На думку новообраного глави Запорізької обласної ради, також необхідно підвищити ефективність роботи комунальних підприємств. Зокрема, такого стратегічно важливого для Запорізької області, як КП "Облводоканал".

Читайте також: Головою Запорізької облради обрано Павла Матвієнка