ua en ru

"Відродження" закликає Раду не голосувати за медичну реформу

"Відродження" закликає Раду не голосувати за медичну реформу Фото: Віктор Бондар (vidrodzhennya.org.ua)

На думку Бондаря, ні чиновники, ні міністр не розуміють справжніх наслідків реформи охорони здоров'я

Депутатська група "Партія "Відродження" звернулася до всіх парламентських фракцій і депутатських груп із закликом не голосувати за урядову реформу охорони здоров'я. Про це під час засідання Погоджувальної ради у вівторок заявив керівник депутатської групи Віктор Бондар, повідомляє прес-служба політсили.

За його словами, влада "дуже поспішає" у питанні голосування за медичну реформу. В той же час ні чиновники, ні міністр не розуміють справжніх її наслідків.

"Головне завдання Міністерства охорони здоров'я – це здоров'я, а не знищення української нації. Міністр, який сьогодні виконує обов'язки, тільки робить вигляд, що переживає за долю України і здоров'я українців. Насправді це її турбує не більше, ніж питання, наприклад, розвитку вугільної галузі в одній з Африканських країн. Наша депутатська група не голосувала за медичну реформу в першому читанні, і зараз ми хочемо звернутися до колег по парламенту: голосувати за цю псевдореформу – це катастрофа для українців", – зазначив Бондар.

Він додав, що в більшості країн світу система охорони здоров'я побудована за принципом медичного страхування. Медреформа Кабміну таких пропозицій не містить, зате в ній пропонується створити "новий корупційний орган", впевнений політик.

"Ми запитуємо: для чого створювати Національну службу здоров'я? А відповідь одна – для того, щоб пропустити через "своїх" людей і витратити на закупівлю ліків колосальні мільярдні потоки. Більш того, під егіду Національної служби здоров'я є бажання "загнати" всі районні, міські, обласні лікарні і змусити їх їздити до Києва з простягнутою рукою за коштами на фінансування своїх медичних закладів. Це корупційна система, яка заново будується під егідою псевдореформаторів. Тому, звертаємося до вас, шановні колеги, якщо в когось ще є совість, і хто дійсно думає про здоров'я нації – потрібно зупинитися і не робити дурні кроки, які нам пропонує уряд", – додав він.