ua en ru

У "Відродженні" пропонують розпочати сесію Ради зі звіту всіх міністрів

У "Відродженні" пропонують розпочати сесію Ради зі звіту всіх міністрів Фото: Віктор Бондар (прес-служба)

На початку роботи парламенту потрібно кілька тижнів присвятити звітам міністрів, впевнений Бондар

Перші тижні роботи 9-ї сесії Верховної ради України необхідно присвятити звітам всіх міністрів уряду. Про це під час виступу на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп заявив співголова депутатської групи "Партія "Відродження" Віктор Бондар, повідомляє прес-служба політсили.

За словами народного депутата, на початку роботи парламенту потрібно кілька тижнів присвятити звітів кожного профільного міністра.

"Я пропоную розпочати засідання Верховної ради в останній передвиборний рік з аналізу того, що сталося за чотири роки. Давайте викличемо у ВР склад Кабміну і заслухаємо кожного міністра: що він зробив за останні роки, чим відзначилася його діяльність, що в результаті ми маємо по кожному напрямку – з транспорту, енергетики, фінансів і так далі. І щодо кожного міністра нехай парламент прийме рішення, чи буде він працювати далі, або його відразу потрібно відправляти у відставку і шукати заміну", – наголосив Бондар.

На його думку, перш за все потрібен звіт міністра фінансів про співпрацю з Міжнародним валютним фондом і виконання бюджету на цей рік.

"Я хочу послухати звіт уряду про реальну ситуацію щодо співпраці з МВФ. Скільки ми маємо боргів на сьогодні? За нашими даними, це майже 76 млрд доларів. Як ви плануєте їх виплачувати? За рахунок яких коштів? На що йдуть вже залучені кредити і куди будуть спрямовані ті, що збираєтеся отримати? Також ми хочемо почути від уряду, як ви плануєте на наступний рік проводити пенсійну політику, за рахунок чого збираєтеся збільшувати пенсії? Адже зараз пенсіонерів зробили крайніми", - говорить політик.

Не менш важливим нардеп вважає, що звіт уряду про формування тарифів для населення. Чи необхідно їх підвищувати, якщо вже сьогодні більшості українців без субсидії оплачувати їх не під силу, наголосив Бондар.

"Ціни на газ в останні роки вже підвищили в 9,5 рази, на електроенергію – в 3,5 рази, на опалення – в 4 рази. А між тим наші державні підприємства – "Нафтогаз", "Укргазовидобування" – показують нечувані прибутки. На субсидії для населення закладено понад 70 млрд грн. Що ж це за тарифна політика і навіщо ще піднімати розцінки? Ось питання, які турбують суспільство", – підсумував Бондар.