ua en ru

Під виглядом е-декларування в Україні намагаються легалізувати награбоване, - Рабінович

Під виглядом е-декларування в Україні намагаються легалізувати награбоване, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович

Нардеп переконаний, що процес електронного декларування в Україні не дає результатів у боротьбі з корупцією

Під виглядом е-декларування в Україні намагаються легалізувати награбоване. Таку думку висловив народний депутат України, голова підкомітету Верховної Ради з прав людини та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович.

Зокрема, на його думку, замість е-декларування, фактично, відбулася легалізація надприбутків урядових чиновників, депутатів, суддів, прокурорів, "які ні дня не пропрацювавши у бізнесі, задекларували мільйони готівки і тисячі об'єктів елітної нерухомості і дорогого транспорту".

"При цьому правоохоронні органи нічого не збираються робити, щоб реально розслідувати джерела отримання чиновниками надприбутків. Про декларації всі скоро забудуть, або навіть вже забули, — та що це, як не легалізація награбованого?", - додав Рабінович.

Він упевнений, що процес електронного декларування в Україні не дає результатів у боротьбі з корупцією, оскільки фактично не притягує чиновників до відповідальності.

"Влада просто констатувала, що у нас країна бандитського капіталізму. Всі знову закрили очі і не бачать, як у якогось дрібного прокурора або голови райадміністрації за 18 квартир і по 20 автомобілів, та ще й пару сотень гектарів земельки з будинками. Та якщо скласти суму з їх зарплат за 100 років — і то такого не купиш. І що ж це тоді? Відповім: це банда, яка зробила із злодіїв і корупціонерів "чесних" за принципом: свій свого не видасть", - заявив лідер політсили.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Національне агентство з питань запобігання корупції має перевірити 110 тисяч електронних декларацій чиновників.