ua en ru

Відеоконференцію Шмигаля та Меркель перенесли

Відеоконференцію Шмигаля та Меркель перенесли Фото: Денис Шмигаль (РБК-Україна)

Нова дата відео-конференції поки не узгоджена

Відеоконференцію прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та канцлера Німеччини Ангели Меркель перенесли. Про це повідомив очільник українського уряду у своєму Telegram-каналі.

За словами Шмигаля, відеоконференцію, яка мала відбутися сьогодні, 20 квітня, було перенесено через непередбачувані невідкладні справи, які виникли в Меркель. Нову дату узгодять пізніше.

"Ми з розумінням до цього ставимося, адже в часи пандемії трапляється різне. Домовилися перенести зустріч на зручний для обох сторін час", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Шмигаль та Меркель проведуть відеоконференції 20 квітня. Планувалося, що під час відеоконференції сторони обговорять подальшу співпрацю між країнами, а також фінансову підтримку та хід реформ в Україні.

Також РБК-Україна писало, що в кінці березня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Меркель. Під час телефонної розмови йшлося про необхідність виділення додаткового фінансування для України з боку Євросоюзу та Світового банку.

Додамо, німецький канцлер Меркель називала пандемію коронавірусу найсерйознішою кризою за всю історію існування Європейського союзу.