ua en ru

Відео інциденту в Лук'янівському СІЗО було змонтовано, - Мін'юст

Відео інциденту в Лук'янівському СІЗО було змонтовано, - Мін'юст Фото: Денис Чернишов розповів про хід розслідування інциденту в Лук'янівському СІЗО

Люди, які передали відео представникам медіа, понесуть відповідальність

Відео інциденту Лук'янівському слідчому ізоляторі, під час якого "торнадівцу" відрізав вухо нібито його колишній командир, було змонтовано. Про це повідомив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов, передає Громадське.

"В даний час відео зрозуміло, що змонтовано. Ці події проходили в Лук'янівському СІЗО. В цілому, воно не порізане або порізане, - ми встановлюємо. З якого джерела воно надійшло до представника ЗМІ - ми також встановлюємо. Це реальне відео з Лук'янівського СІЗО, яка певним чином змонтовано", - сказав Чернишов.

Він також сказав, що люди, які передали відео представникам медіа, понесуть відповідальність, адже СІЗО є режимним об'єктом і подібна інформація з яких є секретною.

"Зараз йде розслідування. Я не можу коментувати хід слідства. В даний час, як і раніше я говорив, ситуація повністю контролюється. Більше інформаційних подій, або витоків інформації, або коментарів від правозахисників не було. Конфлікт, я так думаю, вичерпаний", - додав заступник міністра юстиції.

Нагадаємо, керівництво Лук'янівського СІЗО заперечує провину екс-командира "торнадівца".