ua en ru

Вид з вікна збільшує вартість квартири на 30-50%

В сьогоднішніх умовах доплата за вид з вікна" може доходити до 30% вартості квартири.В сьогоднішніх умовах доплата за вид з вікна" може доходити до 30% вартості квартири, розповіли аналітики порталу Address.ua. Тобто аналогічні по плануванню квартири в одному і тому ж будинку, але на різних поверхах або з різним видом з вікна можуть значно відрізнятися за ціною. Про це повідомляють Вести."Візьмемо для прикладу дві квартири в будинку по вулиці Щорса, 44а. Одна з них знаходиться на 4 поверсі, інший на 20. Вартість квадратного метра в квартирі на 4 поверсі становить $1550, в той час як вартість "квадрата" у квартирі на 20 поверсі становить $2198, тобто, більш ніж на 30% дорожче. В інших новобудовах ситуація аналогічна", - розповів "Вістям" спеціаліст Address.ua Олексій Шиденко.

В сьогоднішніх умовах доплата за вид з вікна" може доходити до 30% вартості квартири.
В сьогоднішніх умовах доплата за вид з вікна" може доходити до 30% вартості квартири, розповіли аналітики порталу Address.ua. Тобто аналогічні по плануванню квартири в одному і тому ж будинку, але на різних поверхах або з різним видом з вікна можуть значно відрізнятися за ціною. Про це повідомляють Вести.

"Візьмемо для прикладу дві квартири в будинку по вулиці Щорса, 44а. Одна з них знаходиться на 4 поверсі, інший на 20. Вартість квадратного метра в квартирі на 4 поверсі становить $1550, в той час як вартість "квадрата" у квартирі на 20 поверсі становить $2198, тобто, більш ніж на 30% дорожче. В інших новобудовах ситуація аналогічна", - розповів "Вістям" спеціаліст Address.ua Олексій Шиденко.

Як підтвердили "Вістям" в ТММ, квартири в житловому комплексі преміум-класу "Тріумф" з 17 по 24 поверх з видом на Національний ботанічний сад продавалися на 25% дорожче аналогічних квартир з іншим панорамним видом. При цьому на їх популярності така різниця в ціні не позначилася. "Незважаючи на те, що видові квартири були дорожче, більшість їх них були розпродані в першу чергу", - розповів заступник генерального директора ТММ з маркетингу та стратегії Олексій Говорун.


В ЖК Riverstone повідомили, що у вже побудованих чергах видових залишилися тільки трикімнатні квартири, решту розібрали навіть при тому, що ціна квадрата становила 2 242 в.е., тоді як в двушках з іншими видами - 1550.е. за квадрат. "Але видове - таке особисте поняття. Можна знайти квартиру з дешевим квадратом і пейзажем за вікном, який вам доведеться по душі", - вважає менеджер відділу продажів Юлія Трасун.

У той же час, вид з вікна - не ключовий фактор, що впливає на вартість житла. "Дизайнерський ремонт збільшує вартість квартири набагато вище, ніж види з вікна", - сказав аналітик SV Development Сергій Костецький.

Хоча, експерти кажуть, що фактор "виду" має далеко не вирішальне значення при виборі нерухомості. "Так, за квартиру з видом на Дніпро можуть попросити на 20-30% більше, ніж за аналогічну на тому ж поверсі, але з видом на масив. Проте вирішує покупець. І набагато частіше він більше уваги приділяє ремонту, ніж виду з вікна", - запевнила "Вести" експерт ринку нерухомості Ірина Луханіна.

Підтверджує цю заяву той факт, що коли перед вікнами виростає чергова висотка і покупець втрачає престижний вигляд з вікна, квартири дешевшають незначно. "Якщо, приміром, видова квартира була куплена за 1 млн..е., а сусідня з нею на тому ж поверсі коштувала 700 тис. у.е., після втрати пейзажу її можна буде продати за 850-900 тис. у.е", - стверджує Луханіна. До речі, за її спостереженнями, девелопери намагаються не акцентувати увагу саме на видових характеристик квартир, якщо зміна забудови можливо навіть у віддаленій перспективі.

ТОП-5 НОВОБУДОВ КИЄВА ЗА ВЕРСІЄЮ ADDRESS.UA, З ВІКОН ЯКИХ ВІДКРИВАЮТЬСЯ РОЗКІШНІ КРАЄВИДИ.


5-е місце. Житловий комплекс "Тріумф", розташований в Печерському р-ні Києва на вул. Звіринецькій, 59. Для опису видових характеристик цього комплексу найкраще підходить, знову ж таки, термін з готельної індустрії - garden view. Саме безпосередня близькість Національного ботанічного саду ім. Гришко радує око мешканців житлового комплексу, паралельно відволікаючи їх від споглядання залізничних колій станції Київ-Московський і смутною радянської забудови нижнього Печерська. Хоча, треба визнати, що з верхніх поверхів комплексу відкривається чудова панорама Лівого берега столиці.


4-е місце. Житловий комплекс на проспекті Героїв Сталінграда, 2 на Оболоні. Він і всі наступні відносяться до категорії river view. З його вікон відкривається чудовий вид на затоку Оболонь, за яким видно Дніпро і масив Троєщина. Поряд з красою природи, жителі комплексу мають можливість споглядати жвавий транспортний потік, що протікає від Петрівки у бік лівого берега по Московському проспекту і однойменним мосту.


3-е місце. Житловий комплекс "Riverstone", розташований в Дарницькому районі на Дніпровській набережній. Панорама могутнього дніпровського потоку і правого берега Дніпра, особливо в години заходу і темного часу доби, коли спалахує вогнями центр столиці - ось, що відкривається очам щасливим мешканцям цього житлового комплексу.
Треба віддати належне архітекторам цього проекту - будинку в комплексі розташовані таким чином, що прекрасні види доступні практично всім його жителям.

2-е місце. Житловий комплекс "Diamond Hill", розташований в Печерському р-ні на вул. І. Мазепи. Дніпро, Труханів острів, Гідропарк, Парк Слави, Києво-Печерська Лавра, Батьківщина-Мати, Царське село... Цей комплекс дійсно є справжнім діамантом для любителів шикарних видів. Єдине, чому Address.ua поставив цей будинок на 2-е місце, а не на 1-е - це види, які відкриваються жителям Diamond Hill безпосередньо при під'їзді до будинку: будівля СБУ зі слідчим ізолятором і стара 5-и поверхова хрущовка з запущеним двориком.


1-е місце. Житловий комплекс на вул. Грушевського, 9-А, також розташований на Печерську і примикає до Маріїнського парку. Крім тих же чудових видів, якими можуть милуватися володарі квартир в Diamond Hill, мешканці цього будинку практично неозброєним оком можуть доглядати за народними депутатами, поспішають на ранкову сесію Верховної Ради та почесними відвідувачами Маріїнського палацу.
Нижня частина комплексу приховує від спостерігачів верхніх поверхів жвавий транспортний потік Дніпровської алеї і створює враження, що між самим будинком і Дніпром простягається тільки густа зелень Печерських схилів.