ua en ru

ВГСУ зобов'язав компанію "Альфа-нафта" повернути 227 млн грн

Вищий господарський суд України (ВГСУ) прийняв постанову №32/727, яким визнав, що ТОВ "НК "Альфа-нафта" повинне повернути "Укрпромбанку" 227,08 млн грн, пише "Комерсант-Україна".

Суд підтвердив рішення Господарського суду Києва від 27 січня і Київського апеляційного суду від 25 травня і відмовив "Альфа-Нафті", що намагалася оскаржити правомірність підписання генерального кредитного договору з "Укрпромбанком". Нагадаємо, ліквідатор "Укрпромбанка" Костянтин Раєвський раніше говорив, що більше 40 компаній групи "Альфа-нафта", що належали колишнім власникам банку, отримали в нім кредити на суму близько 5,5 млрд грн. К.Раєвський повідомляв, що в кінці 2008 р. компанії перейшли під контроль групи "Приват" і перестали виплачувати борг.
Після оголошення про ліквідацію "Укрпромбанка" ці кредити були знижені в ціні, і велика їх частина перейшла в "Дельта Банк", що виграв тендер. Співвласник "Дельта Банку" Микола Лагун заявляв виданню, що домовився з "Приватом" про реструктуризацію заборгованості, проте суди тривали. "Цей суд дуже важливий для нас, тому що тепер ми зможемо реалізувати наші домовленості і почати отримувати гроші", - сказав він виданню.
Вчора виданню не вдалося зв'язатися з ТОВ "НК "Альфа-нафта". Телефони компанії були відключені, а її колишній генеральний директор Айк Памбухчян заявив виданню, що давно не працює в компанії і не знає, як знайти її представників. "З початку минулого року у всіх судах інтереси "Альфа-нафти" представляли юристи групи "Пріват", - повідомило джерело в "Укрпромбанку".
А перший засутпник голови "Приватбанку" Тімур Новіков сказав виданню: "Мені нічого не відомо про ці процеси".