ua en ru

ВГС підтвердив повернення державі 227 га землі в Черкаській обл

Як повідомили в Головному управлінні представництва в суді, захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень Генеральної прокуратури, залишено в силі рішення суду про повернення 227 га у державну власність. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Так, Вищий господарський суд України 26 листопада 2013 р. задовольнив касаційну скаргу прокуратури р. Києва та скасував незаконне рішення апеляційного суду, яким відмовлено у задоволенні позову прокурора про визнання недійсними розпорядження Канівської районної державної адміністрації.

Саме на підставі цього рішення місцевої райдержадміністрації з комерційною структурою було незаконно ув'язненого договір оренди цієї земельної ділянки.

Як з'ясувалося, зазначений земельну ділянку, всупереч вимогам закону була надана цій структурі без розроблення проекту її відведення.

Суд касаційної інстанції погодився з доводами прокурора, і залишив в силі рішення місцевого господарського суду, яким відповідача зобов'язано повернути незаконно отримані 227 га у державній власності.