ua en ru

В’їзд в Крим іноземних журналістів і правозахисників буде спрощено у вересні, - МІП

В’їзд в Крим іноземних журналістів і правозахисників буде спрощено у вересні, - МІП Фото: Крим

Новий порядок виявився занадто обмежувальним для іноземців та осіб без громадянства

В'їзд до анексованого Криму для іноземних журналістів і правозахисників буде спрощено вже у вересні 2015 р. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики України.

"В результаті ефективної взаємодії Міністерства інформаційної політики України, Міністерства юстиції України та українських правозахисників, процедура в'їзду в окупований Крим для представників іноземних ЗМІ та правозахисних організацій може бути змінена вже в вересні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, радник міністра з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський підкреслив, що процедура буде спрощена завдяки ефективній взаємодії органiв влади та громадськостi, перш за все, в інформаційному просторі.

"Спрощена процедура в'їзду в Крим для журналістів і правозахисників повністю відповідає національним інтересам України. На окупованій території мають працювати незалежні іноземні спеціалісти, які поважають закони України, визнають її суверенітет і територіальну цілісність, та ставлять собі на меті висвітлення ситуації із правами людини, та свободою слова і преси", - заявив Костинський.

У свою чергу, заступник міністра юстиції Сергій Петухов розповів, що новий порядок виявився занадто обмежувальним для іноземців та осіб без громадянства, адже процедура отримання спеціального дозволу для відвідування Криму є занадто складною, а перелік підстав для його видачі - занадто вузьким.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінюст планує спростити доступ до Криму іноземних журналістам та правозахисникам.