ua en ru

Ветерани звернулися до Президента на підтримку ініціатив Цивільної ради Дніпропетровщини

У Дніпропетровську 15 жовтня відбулася зустріч ветеранів праці та ветеранів Великої Вітчизняної війни з лідером Громадянської ради Дніпропетровщини Сергієм Шапраном. Ветерани підтримали ідеї Громадянської ради і написали звернення до Президента України Петра Порошенка.

"Все, що наше місто має, досягнуте працею наших предків, які не тільки побудували всі Дніпропетровські заводи і підприємства, але і захистили наш край від німецької окупації", - заявив Шапран.

На його думку, влада "не помічає проблем найбільш незахищених верств населення", а місцеві чиновники працюють тільки так, щоб "подобатися Президенту".

Шапран розповів про ініціативи Громадянської ради Дніпропетровської області для поліпшення соціально-економічної ситуації в регіоні. Зокрема, Громадська рада пропонує прийняти рішення про виборність голів регіонів, а також пропонує створити на території Дніпропетровська спеціальну правову територію з випереджаючим промисловим розвитком. Ініціативи Громадянської ради дозволять залучити більше інвесторів в регіон і модернізувати промислові об'єкти Дніпропетровської області.

У свою чергу голова Ради ветеранів, учасник Великої Вітчизняної війни Володимир Оболинський розповів про те, що зараз навіть ветерани повинні думати, як себе прогодувати.

"Все життя ми витратили на благо та захист нашої держави. Нашими руками побудовано Південмаш, завод ім. Петровського, ім. Бабушкіна. Ми зупинили криваву машину Вермахту. Але праця ветеранів зараз не цінується. Сьогодні наша ветеранська організація стикається з жахливими наслідками економічної кризи - старим просто нічим себе прогодувати", - сказав він.

Ветерани підписали звернення до Президента України, в якому було запропоновано підтримати ідеї Громадянської ради. Зокрема, у зверненні ветерани звертаються з необхідністю введення мораторію на підвищення тарифів ЖКГ, вимагають провести індексацію пенсій і соціальних виплат у відповідності з реальним зростанням інфляції; ветерани вимагають прийняти законодавчу норму про вибірковість губернаторів. Також заявлено про необхідність реалізації механізму створення територій з випереджаючим промисловим розвитком на території Дніпропетровської області.

Звернення ветеранів буде передане в Адміністрацію Президента України в найближчі дні.

Ветерани звернулися до Президента на підтримку ініціатив Цивільної ради Дніпропетровщини