ua en ru

ВЕТЕК уклала контракти з Vitol і Trafigura на поставку газойля і мазуту з Одеського НПЗ

Східно-європейська паливно-енергетична компанія (ВЕТЕК) уклала з компаніями Vitol і Trafigura контракти на поставку газойля і мазуту з Одеського НПЗ.

Східно-європейська паливно-енергетична компанія (ВЕТЕК) уклала з швейцарсько-нідерландської Vitol і нідерландської Trafigura контракти на поставку газойля і мазуту з Одеського НПЗ, що входить в группу.Об це повідомляє прес-служба української компанії.

Як наголошується в повідомленні, в планах Одеського НПЗ збільшити обсяги переробки і закупівлі нафти.

Східно-європейська паливно-енергетична компанія (ВЕТЕК) - інвестиційно-промислова група України, що об'єднує активи в нафтогазовому секторі (Одеський НПЗ, мережа АЗС на Україні і в Німеччині, торговельні та логістичні компанії), а також на мультимедійному та банківському ринках СНД. Власник групи - голова наглядової ради ГК ВЕТЕК, український бізнесмен Сергій Курченко.

Швейцарсько-нідерландська компанія Vitol є другим за величиною нафтотрейдером в світі. У сферу діяльності компанії також входять торгівля природним газом, транспортування і зберігання вуглеводнів, електроенергетика.

Компанія Trafigura Beheer BV зареєстрована в Нідерландах, була заснована в 1993 р. Власниками компанії є виключно інсайдери - менеджмент і співробітники. Основу бізнесу Trafigura становить торгівля фізичним сировиною (сира нафта та нафтопродукти, зріджений природний газ, зріджений вуглеводневий газ, глинозем, концентрати міді, цинку і свинцю, рафіновані метали, вугілля, залізна руда). При цьому на вуглеводні припадає близько 70% обороту компанії. Крім того, холдинг Trafigura входить незалежна керуюча компанія Galena Asset Management, яка торгує деривативами та цінними паперами. Trafigura має 81 офісом у 56 країнах, глобальний штат компанії налічує майже 8,5 тис. осіб.