ua en ru

Навесні ми презентуємо концепцію розвитку сфери паркування у Києві, - Кличко

Навесні ми презентуємо концепцію розвитку сфери паркування у Києві, - Кличко Фото: Віталій Кличко (kievcity.gov.ua)

Кличко зазначив, що ухвалення закону про паркування дозволить залучити інвестиції в будівництво нових паркінгів

Навесні наступного року буде презентовано концепцію розвитку сфери паркування в столиці, що дозволить нарешті навести лад на вулицях Києва. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу Newsone, повідомляє прес-служба мера.

Так, Кличко зазначив, що парламент нарешті ухвалив в цілому закон щодо паркування, який дає повноваження місцевій владі навести лад з паркуванням на вулицях міст. За словами Кличка, нині в Києві спостерігається хаотичне паркування, оскільки водії кидають свої автівки в заборонених місцях для паркування.

"Багато паркінгів порожні тому, що кожен водій керується логікою - чому я повинен платити за паркінг, коли я можу залишити свою автівку де завгодно і мені за це нічого не буде", - сказав Кличко.

Він також додав, що ухвалення закону про паркування дозволить залучити інвестиції в будівництво нових паркінгів, в тому числі перехоплюючих на околицях міста.

"Ми також будемо будувати перехоплюючі паркінги. Людина повинна знати, якщо приїхати в центр Києва, то припаркуватися буде дорого", - підкреслив міський голова.

За словами Віталія Кличка, це є світовою практикою.

"Це працює в усьому світі. І навесні ми презентуватимемо концепцію розвитку парковок в місті Києві", - додав він.