ua en ru

Vertu представила "вічний" смартфон Constellation на Android

Британська компанія Vertu представила новий смартфон із серії Constellation. Апарат, що працює на базі Android 4.2, надійде до продажу наприкінці жовтня за ціною 5,1 тис. євро.

Компанія Vertu сьогодні, 2 жовтня, представила новий смартфон із серії Constellation. Про це йдеться у прес-релізі британського виробника мобільних гаджетів преміум-класу.

Фотогалерея: "Vertu Constellation - другий смартфон від преміум-виробника на Android"

Апарат, що працює на базі операційної системи Android 4.2, надійде до продажу наприкінці жовтня і коштуватиме в Росії 5,1 тис. євро.

Особливості смартфона - титановий корпус зі шкіряним оздобленням (на вибір доступні п'ять кольорів оздоблення: світло-коричневий, чорний, помаранчевий, темно-коричневий і малиновий) і захисне сапфірове скло, що покриває екран. Vertu окремо наголошує, що апарати збираються вручну.

Розмір захисного сапфірового скла (5,1 дюйма по діагоналі) більше, ніж розмір самого екрану (4,3 дюйма). Виробник стверджує, що завдяки склу дисплей здатний без наслідків витримати удар 200-грамової сталевої кулі, що впала з метрової висоти.

Сапфірове скло застосовують у своїх пристроях й інші виробники, але через дорожнечу матеріалу їх розмір зазвичай менше: так, в iPhone 5s таке скло захищає об'єктив камери і "домашню" кнопку.

Роздільна здатність екрану в Constellation становить 1280 на 720 точок. Смартфон оснащений двоядерним процесором Snapdragon S4 і двома камерами - на 13 і на 1,3 мегапікселя. Він підтримує Wi -Fi, Bluetooth і NFC і має 32 гігабайти внутрішньої пам'яті. До мереж LTE апарат підключатися не здатний.

Vertu представила "вічний" смартфон Constellation на Android

Традиційно Vertu пропонує покупцям смартфонів незвичні послуги. У випадку з Constellation це сервіси Vertu Life і Vertu Certainty. Перший сервіс дозволяє придбати без черги або отримати безкоштовно квитки на "статусні" заходи (наприклад, модні покази або спортивні матчі). Другий сервіс являє собою сукупність різнопланових послуг, включаючи безкоштовний доступ до світової мережі хотспотів Wi-Fi, антивірус, засоби забезпечення особистої безпеки і шифрування каналів зв'язку.

Нагадаємо, наприкінці червня британський виробник мобільних гаджетів преміум-класу Vertu представив два смартфони з лінійки TI Colour. Кожна з моделей була випущена тиражем лише 1 тис. екземплярів.

Компанія Vertu існує з 1998 р. і спеціалізується на випуску елітарних мобільних телефонів. Апарати Vertu, ціна на які може сягати сотень тисяч доларів, за технічними можливостями часто поступаються більш дешевим пристроям, але виготовляються з дорогих матеріалів.

Спочатку Vertu належала компанії Nokia, але у 2012 р. перейшла у власність шведської інвестиційної групи EQT VI. Новий смартфон Constellation став другим за рахунком апаратом Vertu на Android. Перебуваючи під управлінням Nokia, Vertu випускала апарати на ОС Symbian.