ua en ru

З ймовірністю 99,9% Демчишин буде відправлений у відставку, - нардеп

Ймовірність відставки міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина становить 99,9%. Про це заявив народний депутат, голова підкомітету з питань вугільної промисловості комітету з питань ПЕК (фракція "Народний фронт") Михайло Бондар.

"Я підтримую відставку міністра енергетики Володимира Демчишина. Я аргументую це його непрофесіоналізмом і некомпетентністю. Думаю, він не має підтримки з боку депутатів. У представників різних політичних сил, в тому числі, з "Блоку Петра Порошенко", дуже великий негатив до діяльності цього міністра", - зазначив Бондар.

Коментуючи ситуацію, що склалася навколо проблем шахтарів Львівсько-Волинського басейну (ЛВБ), нардеп повідомив, що не розуміє, чому міністр гальмує підписання договору про закупівлю вугілля, видобутого львівськими та волинськими шахтарями, компанією ДТЕК, що висловила таку готовність.

"Ми зустрічалися з шахтарями, шахтарськими профспілками, коли вони приїжджали сюди, ми влаштовували зустріч з міністром Демчишиным, але ми не були почуті. Ми запевняли, що це буде вигідно, тому що ДТЕК тоді вже був готовий сплатити 100 млн грн, які пішли б на зарплати шахтарям, але Демчишин на даний момент нас не почув", - зазначив нардеп.

Бондар зазначив, що разом з колегами працює над законопроектами, які будуть захищати соціальні права шахтарів. Найближчим часом вони будуть винесені на розгляд Верховної Ради.

Нагадаємо, в кінці січня і на початку березня працівники шахт ЛВБ провели у Києві масові акції протесту, вимагаючи погашення боргів по зарплаті і повернення дотацій і пільг галузі. Компанія ДТЕК заявила, що перерахувала ДП "Вугілля України" 450 млн грн за останні 4 місяці.

Однак шахтарі стверджують, що держава вже третій місяць не виплачує їм зарплату. ДТЕК також заявив, що готовий купувати вугілля у шахтарів ЛВБ за ціною 1500 грн за тонну. Проте договори на придбання вугілля не укладено через позицію міністерства енергетики та вугільної промисловості.