ua en ru

Верховний суд повернув у ВГСУ справу про права власності на ринок "7-й кілометр"

Позов щодо прав власності ринку "Сьомий кілометр" буде повторно направлено до Вищого господарського суду України (ВГСУ). Таке рішення ухвалив на засіданні Верховний суд України.

"У пресі обговорювалося, що ВГСУ прийняв спірне рішення у цій справі, переглянувши рішення Верховного суду з порушенням строку подання заяви ініціаторів позову на рік. Те, що Верховний суд зараз зажадав переглянути вердикт госпсуду - логічно, оскільки спроба закрити очі на такі порушення виглядала б кричущою", - прокоментував рішення суду експерт Інституту законодавства Верховної ради Валерій Воротін.

Нагадаємо, позов був поданий з ініціативи депутатів Одеської обласної ради Дениса Волошина і Віктора Добрянського, які здійснюють спроби заволодіти ринком на підставі того, що раніше контролювали його компанії-засновники.

Раніше в місцевих ЗМІ з'явилася інформація про те, що позов "Сьомого кілометру" супроводжується лобіюванням інтересів депутатів на рівні керівництва облради, а також спробами підкупу суддів. При цьому, в разі прийняття юридично обґрунтованого рішення по ринку, яке не задовольнило б депутатів, ЗМІ не виключали спробу силового захоплення "Сьомого кілометра".

Винесене в червні рішення Вищого господарського суду України (ВГСУ) про правомочність вимог Волошина і Добрянського було зустрінуте критикою, оскільки воно порушувало ряд юридичних норм.