ua en ru

Верховний суд США розгляне міграційну реформу Обами

Верховний суд США розгляне міграційну реформу Обами Фото: Барак Обама

Згідно з ініціативи Обами 5 млн мігрантів можуть отримати громадянство і право на офіційне працевлаштування в США

Верховний суд Сполучених Штатів Америки (США) розгляне ініціативу президента США Барака Обами щодо мігрантів, згідно з якою 5 млн мігрантів можуть отримати громадянство і право на офіційне працевлаштування в США. Про це повідомляє видання New York Times.

Як повідомляється, 14 місяців тому Обама розпорядився створити програму, призначену для забезпечення 5 млн нелегальних іммігрантів правом на громадянство та офіційне працевлаштування.

Як зазначається, таке право, згідно з ініціативи Обами, можуть отримати лише іммігранти, чиї родичі є громадянами США.

Як наголошується, ініціатива Обами не отримала підтримки республіканців у Конгресі.

"У відповідь на міграційну реформу Обами коаліція на чолі з генеральним прокурором в Техасі подала позов до суду, звинувативши Обаму в ігноруванні федеральних процедур зміни законів і зловживанні владою", - йдеться в повідомленні.

Федеральний окружний суд в Браунсвилле, штат Техас, ухвалив попередню судову заборону на реалізацію програми в той час як судова справа тривала. Заборону підтвердив і Апеляційний суд у Новому Орлеані.

"Якщо Верховний суд підтримає дії Обами, Білий дім пообіцяв діяти швидко, щоб налаштувати і запустити програму ще до того, як вступить на посаду новий президент США", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, кандидати в президенти від демократів заявили, що вони будуть продовжувати програму, але більшість республіканців мають намір її скасувати.

Повідомляється, що рішення суду з даного питання очікується в кінці червня 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кандидат в президенти США від демократичної партії Хілларі Клінтон стурбована повідомленнями про плани щодо депортації нелегальних мігрантів з Центральної Америки за межі країни.