ua en ru

Верховний суд РФ відмовився переглянути справу Сенцова

Верховний суд РФ відмовився переглянути справу Сенцова Фото: Олег Сенцов

У 2015 році суд РФ засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму

Верховний суд Російської Федерації (РФ) відмовився переглянути вирок щодо українського політв'язня Олега Сенцова. Про це передає "РИА Новости" з посиланням на прес-службу суду.

Як повідомляється, з касаційними скаргами з проханням про скасування вироку суду звернулися Сенцов, Олександр Кольченко, засуджений до 10 років позбавлення волі, а також уповноважений з прав людини в Росії.

"Суддя виніс рішення про відмову в передачі справи та касаційних скарг для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції", - сказала представник суду.

Відзначимо, 25 серпня 2015 року суд РФ засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко дали 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

Раніше повідомлялося, що питання про громадянство засуджених українців Олега Сенцова, Олександра Кольченко і Геннадія Афанасьєва можуть стати проблемою для видачі їх Україні.

Також повідомлялося, що Олег Сенцов і Олександр Кольченко, яких Росія незаконно утримує за гратами, заповнили всі необхідні документи для екстрадиції в Україну.