ua en ru

Верховний суд РФ відмовив Навальному у допуску до президентських виборів

Верховний суд РФ відмовив Навальному у допуску до президентських виборів Фото: Олексій Навальний (navalny.feldman.photo)

Захист Навального має намір оскаржити рішення ЄСПЛ

Президія Верховного суду Росії не допустиЛА опозиціонера Олексія Навального до виборів президента країни, які пройдуть в березні 2018 року, передають російські ЗМІ.

Повідомляється, що суд прийняв рішення відмовити Навальному в апеляції на рішення Центральної виборчої комісії, яка не зареєструвала ініціативну групу опозиціонера для висунення його в кандидати на пост президента Росії.

Нагадаємо, 25 грудня 2017 року ЦВК Росії відмовив Навальному в реєстрації кандидатом на посаду президента. Своє рішення члени комісії пояснили непогашеною судимістю опозиціонера у справі "Кіровлісу".

У той же час Навальний та його представники наполягають, що закон про вибори президента суперечить Конституції Росії. У зв'язку з цим він звертався до Конституційного суду, однак його скаргу було відхилено. Його захист заявив про намір оскаржити відмову в допуску на вибори в Європейському суді з прав людини.