ua en ru

Верховний суд не дозволив забрати сквер Небесної сотні у Києві у приватну власність

Верховний суд не дозволив забрати сквер Небесної сотні у Києві у приватну власність Фото: сквер Небесної сотні (facebook.com/kyiv.gp.gov.ua)

Одне із товариств вимагало переглянути судові рішення, якими землю для скверу НС передали в держвласність

Верховний Суд України відмовив комерційній структурі, яка вимагала переглянути судові рішення, які стосуються скверу Небесної сотні. Про це йдеться у повідомленні прокуратури Києва.

Зокрема, одне із товариств вимагало переглянути судові рішення, якими, за позовом прокуратури Києва, було повернуто у державну власність земельні ділянки на вул. Михайлівській, 24-26 та Михайлівській площі у Шевченківському районі Києва.

На цих ділянках громадою міста планується створення скверу Небесної сотні. Вказані земельні ділянки мають загальну площу 0,5512 га та загальну вартість 30 млн гривень.

"Перевіривши доводи заявника та дослідивши додані до заяви матеріали щодо неправильного застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, колегія суддів Верховного Суду прийшла до висновку, що вказані доводи є необґрунтованими та відмовив у відкритті провадження у цій справі", - повідомили в прокуратурі Києва.

Ухвала Верховного суду є остаточною, набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, у лютому 2018 року був названий проект-переможець архітектурного конкурсу для Меморіалу Героям Небесної сотні. У фінал відкритого Міжнародного архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію для Музею Революції гідності потрапили дев'ять проектів з різних країн.