ua en ru

Верховний суд відмовився розглядати скаргу Укрексімбанку про стягнення 41 млн євро

Верховний суд відмовився розглядати скаргу Укрексімбанку про стягнення 41 млн євро Фото: "Укрпідшипник" знову виграв суд у "Укрексімбанку" (budportal.com.ua)

Держбанк вимагає платіж по кредиту з підприємства "Укрпідшипник"

Верховний суд України відмовився розглядати скаргу державного "Укрексімбанку" на рішення судів щодо стягнення заборгованості в сумі 41 млн євро з підприємства "Укрпідшипник". Про це свідчить рішення суду від 8 вересня поточного року.

Згідно з матеріалами суду, держбанк вимагав стягнути з "Укрпідшипника" 58,5 млн євро і 72,4 тис. гривень судового збору.

У свою чергу, підприємство попросило відстрочку платежу, аргументуючи своє прохання тим, що працює на тимчасово окупованій території і отримує великі збитки.

Суди нижчої інстанції визнали право на часткове стягнення боргу, при цьому задовольнивши клопотання "Укрпідшипника" про відстрочення платежу.

У той же час, своїм рішенням суди відхилили вимогу держбанку про стягнення усієї суми боргу.

Нагадаємо, Вищий господарський суд України відмовив "Укрексімбанку" в задоволенні касаційної скарги та залишив без змін рішення Господарського суду Донецької області щодо відстрочки погашення кредиту.