ua en ru

Верховний суд Чечні не долучив матеріали ГПУ до справи Карпюка і Клиха

Верховний суд Чечні не долучив матеріали ГПУ до справи Карпюка і Клиха Фото: чеченський суд відмовився розглядати документи сторони захисту у справі Миколи Карпюка та Станіслава Клиха

Також проти Станіслава Клиха відкрили ще одну кримінальну справу за образу посадової особи

Верховний суд Чеченської республіки відмовився долучати до справи українців Миколи Карпюка і Станіслава Клиха матеріали, зібрані Генеральною прокуратурою України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила координатор кампанії по звільненню українців LetMyPeopleGo Марія Томак.

"Верховний Суд Чеченської Республіки, а саме наш улюблений суддя Ісмаїлов, відмовив у залученні до матеріалів справи протоколів допитів свідків, які направила в Чечню Генеральна прокуратура України. В пакеті документів були не тільки протоколи, але й інші матеріали, за якими направляла запит в Україну російська Генпрокуратура", - написала вона.

За її словами, це означає, що місяці роботи людей в Україні виявилися марними, а всі свідчення на користь українців не будуть оголошені і почуті присяжними. Втім, ці документи можуть бути прийняті до уваги на етапі апеляції.


Крім цього, повідомила Марія Томак, проти Станіслава Клиха відкрили ще одну кримінальну справу за образу посадової особи.

"Проти Станіслава Клиха все ж порушили ще одну кримінальну справу за образу посадової особи. Нагадаю, що кілька місяців тому Клих був видалений із зали судового засідання за занадто емоційну поведінку і висловлювання. Була призначена перевірка наявності підстав для порушення справи. І ось - вуаля - адвокат майже випадково дізнається, що справа вже є і по ній "активно ведеться слідство".

Нагадаємо, свідків по справі Карпюка і Клыха намагалися затримати в Чечні.