ua en ru

ВР Криму готує проект рішення, по якому у ФПУ в комунальну власність відберуть землю під санаторіями, що знаходяться на території півострова

Депутати Верховної ради Автономної республіки Крим готують проект рішення, по якому у Федерації профспілок України (ФПУ) в комунальну власність відберуть землю під санаторіями, що знаходяться на території півострова. Про це повідомляють джерела «Дзеркала тижня».

За їх словами, на даний крок кримський депутати зважилися, щоб у керівництва ФПУ не було спокуси розпоряджатися землею під виглядом «оренди» і «реконструкції» санаторних об'єктів.

Схожі заходи раніше вже були прийняті регіональною владою. Так, в листопаді 2006 р. Закарпатська облрада ухвалила рішення про те, що 15 місцевих санаторіїв, побудованих на радянські профспілкові внески, повинні повністю належати місцевій громаді.

Кримські депутати ініціюють передачу в комунальну власність землі санаторіїв ФПУ після низки скандалів в автономії.

Так, в червні цього року правління ЗАО «Укрпрофздравниця» (оператора більшості санаторіїв ФПУ) прийняло рішення передати в оренду на три роки трьом фірмам (ЧП «Фірма Хелп», ТОВ «Ліга-Інфо» і ТОВ «Трансекспо плас») курортну інфраструктуру санаторію «Ясна поляна» (десять об'єктів), розташованого в селищі Гаспра.