ua en ru

Верховна Рада сьогодні розгляне призначення місцевих виборів на 25 жовтня

Верховна Рада сьогодні розгляне призначення місцевих виборів на 25 жовтня Фото: Верховна Рада України

Також парламент розгляне електронне адміністрування ПДВ

Верховна Рада України сьогодні, 17 липня, на засіданні розгляне постанову про призначення місцевих виборів на 25 жовтня 2015 р. Про це йдеться в порядку денному українського парламенту.

Згідно порядку денному, Верховна Рада в першому читанні розгляне проект постанови №2148а "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році (25 жовтня)".

Крім того, в першому читанні Верховна Рада планує розглянути такі законопроекти: №2300а "Про внесення змін до пункту 3 розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін у Податковий кодекс України та деякі законодавчі акти України щодо податкової реформи" щодо обмеження проведення перевірок у сфері господарської діяльності", №2988 "Про внесення змін до Закону України "Про військово-цивільних адміністрації" (щодо порядку призначення керівників населених пунктів), №№2109а, 2109а-1 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо порядку переміщення товарів в район або з району проведення антитерористичної операції", №2960 "Про внесення змін у Податковий кодекс України та інші закони України (щодо перехідного періоду системи електронного адміністрування).

Крім того в другому читанні Верховна Рада повинна розглянути такі проекти законів: №2406 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей)", №2781 "Про внесення змін до статті 164 Податкового кодексу України щодо оподаткування пенсій інвалідів війни та деяких інших категорій осіб", № 2087а "Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів щодо подолання корупції".

Крім того, у Верховній Раді сьогодні відбудеться година запитань до уряду України.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада направила законопроект про децентралізації в Конституційний суд України. Нардепи підтримали постанову №2217/АП про направлення до Конституційного суду України законопроекту № 2217а "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)".