ua en ru

Рада відмовилася повернути повноваження податкової міліції

Рада відмовилася повернути повноваження податкової міліції Фото: Рада відмовилася "воскресити" податкову міліцію

Парламент вніс зміни до Податкового кодексу в частині оподаткування спадщини

Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №0940 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування спадщини)". За документ проголосували 278 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Підкреслимо, що жодна з поправок законопроекту до другого читання, яка ставилася на підтвердження, не була підтримана. Таким чином, проект закону був прийнятий в редакції першого читання.

Так, документом передбачається скасувати оподаткування і здійснення грошової оцінки об'єктів спадщини, одержаних першої та другої чергами споріднення з спадкодавцем. Також відзначимо, що зазначений законопроект з поправками, внесеними профільним комітетом, повинен був повернути повноваження податкової міліції.

Голова комітету Ніна Южаніна, відповідаючи на запитання депутатів щодо запропонованих комітетом поправок, зазначила: "Люди, які в цьому нічого не розуміють, дуже часто говорять комітеті речі не дуже приємні, які тільки що звучали в залі. Я думаю, що ці дві поправки найближчим часом має внести уряд".

Варто відзначити, що глава Міністерства фінансів Олександр Данилюк в ході обговорення документа закликав нардепів не підтримувати відновлення роботи податкової міліції.

У свою чергу, перший заступник голови Державної фіскальної служби України, який курирує податкову міліцію, Сергій Білан, прокоментував РБК-Україна рішення парламенту.

"Як у законі, так і залишаємося. У нормативних актах є подвійне тлумачення і те, що неправильно вказаний номер пункту і розділу в перехідних положеннях, конструктивно нічого не змінює. Ми як боролися з тіньовим бізнесом, так і продовжимо це робити", - сказав він.

Законопроект був розроблений з метою спрощення оформлення спадщини для найближчих родичів спадкодавця, зокрема тих, що відносяться до другого ступеня споріднення з спадкодавцем.

Нагадаємо, раніше Ніна Южаніна заявила, що де-юре податкова міліція працює в законному полі.