ua en ru

Рада затвердила законопроект стосовно фінансової стабілізації для виконання програми МВФ

Рада затвердила законопроект стосовно фінансової стабілізації для виконання програми МВФ Фото: Верховна Рада України

"За" проголосували 309 нардепів

Верховна Рада України затвердила законопроект підготовлений Кабінетом міністрів України №3056 "Про забезпечення фінансової стабілізації в рамках виконання програми МВФ Механізм розширеного фінансування". За відповідне рішення проголосували 309 з 226 необхідних, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Стосовно законопроекту №3056 потрібно зазначити, що він є одним з пакету документів підготовлених Кабміном для завершення реструктуризації зовнішнього боргу України.

По законопроекту №3056 стверджується, що основною "метою прийняття проекту постанови є нормативне врегулювання деяких аспектів реалізації попередніх умов, виконання зобов'язань, взятих на себе Україною відповідно до Програми МВФ, що забезпечить економічну безпеку держави, захист суспільних інтересів та інтересів держави у зв'язку з погашенням та обслуговуванням державного та гарантованого державою боргу,"- зазначено в пояснювальній записці до законопроекту.

Як заявляв Прем'єр міністр України Арсеній Яценюк, неприйняття пакету законів підготовлених Кабміном для завершення реструктуризації зовнішнього боргу України могло призвести до дефолту України.

Нагадаємо, 9 вересня 2015 року Кабмін зареєстрував законопроекти необхідні для завершення реструктуризації боргу України.

Крім того, вчора парламент розірвав угоду з РФ про будівництво енергоблоків Хмельницької АЕС.