ua en ru

Угорщина не забороняє транзит зброї для України, - заступник глави МЗС

Угорщина не забороняє транзит зброї для України, - заступник глави МЗС Фото: Левенте Мадяр, заступник глави МЗС Угорщини (globsec.org)

Угорщина готова пропускати через свою територію усю допомогу, яку надають інші країни Україні, зокрема і військову.

Про це заявив заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Львівську міську раду.

Левенте Мадяр запевнив, що треті країни можуть користуватися територією Угорщини для постачання зброї в Україну.

“Ми вражені подіями, які тут відбуваються, ми дійсно співчуваємо вам. За останні 200 років ми з Росією воювали тричі. Ці війни були не на життя, а на смерть. На відміну від багатьох західних партнерів, ми на собі відчули, що це таке протистояння цій величезній східній державі”, − сказав Мадяр.

Він додав, що сама Угорщина не постачатиме своєї зброї, це - стратегічна позиція. Однак треті країни можуть користуватися територією країни.

Окрім цього, Угорщина готова прийняти українських дітей у свої санаторії та табори. Також угорська делегація запропонувала допомогти в лікуванні цивільних та військових у своїх медзакладах, а також запевнила в готовності надати 1 000 стипендій для українців у своїх університетах.