ua en ru

Угорщина визнала присутність своєї розвідки в Україні

Угорщина визнала присутність своєї розвідки в Україні Фото: міністр Угорщини, відповідальний за цивільну розвідку, Янош Лазар

Міністерство закордонних справ України робить все можливе, щоб зупинити шпигунів Угорщини

Оскільки Угорщина межує з країною, залученою до збройного конфлікту, угорські шпигуни активно працювали в Києві, як і шпигуни сусідніх країн, щоб гарантувати, що політичні лідери здатні просувати інтереси Угорщини. Про це повідомив міністр Угорщини, відповідальний за цивільну розвідку, Янош Лазар, повідомляє The Budapest Beacon.

Як наголошується, він назвав російсько-український конфлікт основною причиною радикальних змін в безпеці регіону за минулий рік.

Лазар також заявив, що уряд переконаний, що майбутнє угорців, які живуть в Закарпатті (південному заході України) буде серйозною проблемою в найближчі десятиліття, і що служби здійснюють операції по захисту угорських громадян в регіоні. Ці операції перші за 25 років, які угорський уряд відкрито проводить, у повній опозиції до побажань уряду України.

"Міністерство закордонних справ України робить все можливе, щоб зупинити шпигунів Угорщини та угорських дипломатів від проведення операції в Україні", - сказав Лазер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угорщина почала будівництво стіни проти нелегалів на кордоні з Сербією.