ua en ru

Угорщина звинуватила члена Європейського парламенту у шпигунстві на користь Росії

Угорщина звинуватила члена Європейського парламенту у шпигунстві на користь Росії

Дату суду наразі не повідомили

Члена Європарламенту звинуватили у шпигунстві за інститутами Європейського Союзу на користь Росії. Про це повідомили угорські прокурори, передає Reuters.

Звинувачення проти Бели Ковача, який належить до партії націоналістичної опозиції Jobbik, з'явилися після розслідування 2014 року. Тоді влада Угорщини вперше повідомила про підозру у шпигунстві і подала заяву про зняття його імунітету.

"За цим послідувало оголошення обґрунтованої підозри, суть якої у тому, що член парламенту був залучений у шпигунстві на користь іноземної держави, для її секретної служби", - повідомили обвинувачі у заяві.

Прокурори уточнили, що цією державою є Російська Федерація.

Сам Ковач сказав, що справа проти нього обгрунтована на "фантазіях", і додав, що він з нетерпінням чекає судового розгляду, де він зможе виправдати себе.

"Я дуже радий, що ми, нарешті, дійшли до цього, і я зможу очистити своє ім'я у суді і покласти край цій сазі", - повідомив він.

Дату суду наразі не повідомили.

Нагадаємо, у листопаді на окупованому РФ півострові Крим за підозрою у шпигунстві затримано цивільного службовця Чорноморського флоту. Колишнього офіцера ЧФ підозрюють "в шпигунстві на користь сусідньої держави". Якій країні він передавав інформацію, не уточнюється.