ua en ru

Угорщина направила 4 тис. солдатів на кордон через наплив мігрантів

Угорщина направила 4 тис. солдатів на кордон через наплив мігрантів Фото: Угорщина зміцнює кордони

Із 15 вересня в Угорщині набудуть чинності жорсткі закони про імміграцію

В Угорщині більше 4 тис. солдатів спрямовані на кордон із Сербією через наплив мігрантів, передає ВВС.

Як зазначається, солдати допомагатимуть поліції контролювати кордон.

Від 15 вересня в Угорщині набудуть чинності жорсткі закони про імміграцію. Згідно з новими правилами, ті мігранти, які незаконно перетнуть кордон Угорщини, будуть заарештовані.

За даними британського телеканалу, кількість мігрантів, що в'їжджають до Угорщини із Сербії, 12 вересня побила новий рекорд - цього дня на територію країни прибули 4 тис. людей. За словами офіційних чиновників, всього у 2015 р. на територію країни незаконно проникло 180 тис. людей. Більше того, до кінця року очікується прибуття до Угорщини до 500 тис. біженців.

Угорщина направила 4 тис. солдатів на кордон через наплив мігрантів

Інфографіка: сирійці в сусідніх країнах і Європі

Проблема з мігрантами у Європі постала особливо гостро влітку цьогоріч. На початку серпня наплив мігрантів в Угорщині призвів до конфліктів і зіткнень з поліцією. Влада Угорщини виступає проти масового припливу мігрантів до ЄС, пропонуючи виділити гроші Туреччини, Лівану та Йорданії, які приймають біженців.

Ці пропозиції не знайшли розуміння у влади Австрії, яка також є великим перевалочним пунктом для мігрантів, що прагнуть дістатися переважно Німеччини і країн Скандинавії. Канцлер Австрії Вернер Файманн порівняв рішення влади Угорщини з діями нацистів.

Нагадаємо, Угорщина надалі буде висилати назад нелегальних біженців.