ua en ru

Угорщина може виділити Україні до 70 млн євро кредиту на будівництво дороги Берегове - Мукачеве

Угорщина може виділити Україні кредит на суму 60-70 млн євро на будівництво дороги Берегове - Мукачеве

Угорщина може виділити Україні кредит на суму 60-70 млн євро на будівництво дороги Берегове - Мукачеве. Про це в ході міжнародного транспортного тижня в Одесі заявив голова "Укравтодору" Олександр Малін (на фото), повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

За його словами, заплановано переговори з державним експортним банком Угорщини щодо отримання кредиту на 60-70 млн євро на будівництво дороги Берегове - Мукачеве, що з'єднає прикордонний пункт на українсько-угорському кордоні із дорогою Київ-Чоп.
Також Малін зазначив, що в рамках цього кредиту планується відгалуження цієї дороги для сполучення із пунктом пропуску на румунському кордоні.

Водночас голова "Укравтодору" наголосив, що коштів на оновленні максимальної кількості доріг та ще під значного навантаження у держави немає. А відтак він закликав автоперевізників при доставці вантажів не перевантажувати свої транспортні засоби особливо у літній сезон, що негативно впливає на стан доріг.

Малін закликав "Укрзалізницю" та перевізників у рамках світової тенденції інтермодальності перевезень запровадити практику перевезення великовагового транспорту залізничним платформами.