ua en ru

В Угорщині сьогодні проходять парламентські вибори

В Угорщині сьогодні проходять парламентські вибори Фото: вибори в Угорщині (mno.hu)

У виборах до парламенту Угорщини беруть участь шість політичних сил

В Угорщині вранці 8 квітня 2018 року відкрилися виборчі дільниці на виборах до парламенту країни. Про це повідомляє місцева газета Magyar Nemzet.

Зазначено, що дільниці для голосування почали свою роботу о 06:00 за місцевим часом (07:00 за київським часом). Проголосувати громадяни країни зможуть до 19:00 (20:00 за київським часом), після чого дільниці закриються, і почнеться підрахунок голосів.

За інформацією видання, явка на 07:00 склала 2,24% від загальної кількості виборців. У Будапешті протягом першої години роботи дільниць проголосувало понад 26,2 тис. осіб - 1,92% від загальної кількості виборців, зазначає газета.

У парламенських виборах в Угорщині беруть участь шість політичних сил: партія прем'єр-міністра країни Віктора Орбана "Фідес", партія "Йоббік", Угорська соціалістична партія, "Політика може бути іншою", "Разом" і партія "Демократична коаліція".

Як відомо, попередні вибори до парламенту відбулися в Угорщині в квітні 2014 року. Перемогу на них здобула партія прем'єр-міністра країни Віктора Орбана "Фідес", яка тоді отримала 133 місця зі 199.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Франції хочуть скоротити кількість депутатів двох палат парламенту майже на третину.