ua en ru

Угорські депутати відмовилися обговорити закон про освіту з делегацією України, - Геращенко

Угорські депутати відмовилися обговорити закон про освіту з делегацією України, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Українські нардепи ініціювали відповідну зустріч раніше

Депутати угорського парламенту відмовилися від участі у зустрічі з делегацією Верховної Ради (ВР) для обговорення конфліктних положень закону "Про освіту". Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявила перший заступник голови ВР Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наші колеги запропонували зустрітися з депутатами парламенту Угорщини, щоб обговорити питання закону. На жаль, наші колеги відмовилися від такої зустрічі", - заявила Геращенко.

За її словами, українські народні депутати ініціювали відповідну зустріч під час Форуму Європейської комісії з Стамбульської конвенції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угорщина наполягає на внесенні змін у мовну статтю нового українського закону про освіту. Так, посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень заявив, що нинішню редакцію статті 7 закону про освіту депутати ВР ні з ким не погоджували.

"Ми говорили протягом року, що не можна так приймати, і вони завжди казали, заспокоюючи нас - все буде в порядку, все буде добре. Ні, це не добре, що вони прийняли. В чому проблема - в тому, що за годину до голосування взяли ось такий варіант, і цей варіант сьомий статті ні з ким не був узгоджений", - заявив Кешкень.