ua en ru

Венеціанська комісія підтвердила критику українського закону про освіту, - МЗС Угорщини

Венеціанська комісія підтвердила критику українського закону про освіту, - МЗС Угорщини Фото: прапор Угорщини (pixabay.com/lmaresz)

Україна нібито "по-своєму інтерпретувала" попередній звіт Венеціанської комісії

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) Угорщини заявили, що Венеціанська комісія підтвердила угорську критику українського закону про освіту. Про це заявив заступник голови угорського МЗС з питань комунікації Тамаш Менцер, йдеться в повідомленні міністерства.

"Після заяви Високого представника Європейського союзу у закордонних справах і попередньої доповіді Венеціанської комісії було остаточно доведено, що це не тільки угорське питання, але і європейське", - заявив Менцер.

За його словами, Венеціанська комісія опублікує свій повний звіт з цього питання в понеділок, але вже підтвердила в п'ятницю, що критика України виправдана, а також заявила, що Україна йде врозріз з її власною Конституцією і міжнародними зобов'язаннями.

"Крім того, комісія також заявила, що оспорювана частина закону про освіту України, стаття 7, повинна бути змінена", - додав він.

У МЗС Угорщини вважають, що Україна "по-своєму інтерпретувала" п'ятничний попередній звіт Венеціанської комісії, але Угорщина не хоче брати участь в цьому "конкурсі інтерпретацій".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Верховної Ради України (ВР) Андрій Парубій заявив, що ніякі зміни в "мовну статтю" закону про освіту вноситися не будуть.