ua en ru

Венеціанська комісія оцінить законопроекти про антикорупційний суд в Україні

Венеціанська комісія оцінить законопроекти про антикорупційний суд в Україні Фото: Андрій Парубій попросив комісію оцінити проекти (rada.gov.ua)

Передбачається, що експерти будуть оцінювати законопроекти не менше року

В Європейській комісії за демократію через право (Венеціанська комісія) оцінить законопроекти про антикорупційний суд в Україні, передає DW з посиланням на свої джерела в комісії.

Повідомляється, що напередодні у Венеціанській комісії отримали запит спікера Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням оцінити два законопроекти про антикорупційний суд. Зокрема, на відповідність стандартам Ради Європи перевірять законопроект № 6011 "Про антикорупційні суди" та № 6529 про зміни в закон "Про судоустрій і статус суддів щодо запровадження обов'язкової спеціалізації суддів для розгляду справ, пов'язаних з корупцією". Передбачається, що експерти будуть оцінювати проекти не менше року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що європейська Transparency International виступила проти антикорупційних палат в Україні. Зокрема, правозахисники заявляють про необхідність введення в Україні саме антикорупційних судів, а не палат.