ua en ru

Європейська Transparency International виступила проти антикорупційних палат в Україні

Європейська Transparency International виступила проти антикорупційних палат в Україні Фото: Transparency International EU (transparency.eu)

TI не згодні на створення менш незалежної антикорупційної палати при Вищому суді

Європейський офіс міжнародної організації по боротьбі з корупцією та дослідженню рівня корупції по всьому світу Transparency International (TI) виступив проти створення антикорупційних палат в Україні, підтримавши тим самим заяву українського офісу TI. Про це повідомляє прес-служба організації.

"Антикорупційні палати замість незалежних судів неприпустимі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, європейське відділення Transparency International підтримало позицію TI України про неприпустимість освіти антикорупційних палат при судових органах замість незалежного антикорупційного суду в Україні.

Так, TI EU звертає увагу на позицію TI Україна про необхідність введення в Україні саме антикорупційних судів, а не палат. Вони не згодні на створення менш незалежної антикорупційної палати при Вищому суді.

Наголошується, що заява президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера про компромісний варіант антикорупційного судового органу викликала здивування у найбільших антикорупційних організацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Transparency International Україна категорично заперечує проти створення антикорупційних палат при існуючих судах.

"Україні потрібен тільки антикорупційний суд. Представництво глобальної мережі впевнено, що альтернативи Вищого антикорупційного суду і системи незалежних антикорупційних судів для України немає", - йдеться в заяві організації.