ua en ru

У Венесуелі під час протестів затримали понад 300 осіб

У Венесуелі під час протестів затримали понад 300 осіб Фото: у Венесуелі протестують проти плану уряду вилучити з обігу великі купюри

Президент країни Ніколас Мадуро звинуватив демонстрантів у прихильності США

У Венесуелі в ході акцій протесту і мародерства було затримано більше 300 осіб. Про це повідомив президент країни Ніколас Мадуро, передає ВВС.

Як повідомляється, військові патрулюють міста, жителі яких в ці вихідні протестували проти плану уряду вилучити з обігу великі купюри.

Серед затриманих були представники опозиційних партій. Їх Мадуро звинуватив у тому, що вони слідують вказівкам США, щоб посіяти в країні хаос.

Крім цього, в місті Сьюдад-Болівар, знаходиться на півдні країни, було введено часткову комендантську годину. Як повідомляє ВВС, це місто виявилося одним із найбільш постраждалих від мародерства і акцій протесту.

Також під час акцій протесту загинула як мінімум одна людина, а десятки магазинів були розграбовані. За словами очевидців, загиблим був 14-річний хлопчик, якого застрелили.

У суботу, 17 грудня, президент Мадуро призупинив вилучення з обігу купюр номіналом 100 боліварів, продовживши строк їх дії до 2 січня.

Нагадаємо, у США суд звинуватив родичів Мадуро в наркоторгівлі.