ua en ru

У Венесуелі військові взяли в облогу будівлю генпрокуратури

У Венесуелі військові взяли в облогу будівлю генпрокуратури Фото: протести в Венесуелі (webscreenshot Youtube / Nelson Ferreira channel)

Військові заблокували в будівлі генпрокурора, яка підтримує опозицію

Венесуельські військові взяли в облогу будівлю генеральної прокуратури країни в Каракасі і заблокували в ньому генпрокурора Луїзу Ортега Діас, передає BBC.

"Я засуджую цю облогу і закликаю світову спільноту звернути увагу на ці порушення", - зазначила Діас на своїй сторінці в Twitter.

Відзначимо, раніше лідер Венесуели Ніколас Мадуро звинувачував генпрокурора в захисті опозиції, яка виступає проти вироблення змін до конституції країни Установчими зборами. Крім того, опозиція не визнає підсумки виборів до цього органу та ініціює масові протести проти влади Венесуели.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Венесуели вимагає призупинити діяльність Національних установчих зборів. До цього прокуратура почала розслідування можливих фальсифікацій по час виборів. Виробник технічного обладнання для голосування Smartmatic раніше заявив, що показники явки "безсумнівно піддалися маніпуляціям".