ua en ru

У Венесуелі більше ніж за три місяці протестів загинули майже 90 осіб

У Венесуелі більше ніж за три місяці протестів загинули майже 90 осіб Фото: збройні групи в Венесуелі (twitter.com/DipMarquina)

Жертвами насильства стали близько 84 осіб

Не менше 88 людей загинули у Венесуелі до теперішнього часу в ході антиурядових протестів, що почалися 1 квітня. Про це повідомляє El Nacional.

Так, жертвами насильства стали близько 84 осіб, 1,4 тисяч постраждали. Представники опозиції оцінюють число постраждалих в 15 тисяч чоловік.

Як наголошується, приводом для найбільших за останні роки акцій протесту у Венесуелі стали рішення Верховного суду, що розширюють повноваження президента Ніколаса Мадуро і обмежують функції парламенту, контрольованого політичними опонентами глави держави.

Повідомляється, що ситуація загострилася після того, як на початку травня Мадуро оголосив про скликання Конституційної асамблеї (КА), причому без проведення референдуму. Цей орган може реформувати систему державного управління і змінювати основний закон країни. Вибори в КА намічені на 30 липня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Венесуелі групи озброєних людей в п'ятницю, 30 червня, вчинили напад на лікарню і на штаб опозиційної коаліції "Блок демократичної єдності" в місті Баркісімето.