ua en ru

У Венесуелі стартували вибори президента

У Венесуелі стартували вибори президента Фото: чинний президент Ніколас Мадуро (kremlin.ru)

Основна боротьба розгорнеться між Ніколасом Мадуро і опозиціонером Анрі Фальконом

У Венесуелі почалося голосування на виборах президента. Основна боротьба розгорнеться між чинним президентом Ніколасом Мадуро і опозиціонером Анрі Фальконом, передає BBC.

Повідомляється, що у Венесуелі стартувало голосування на виборах президента і членів регіональних законодавчих зборів. Зазначимо, вибори у Венесуелі проходять в умовах жорсткої економічної кризи, гіперінфляції та дефіциту товарів першої необхідності.

Зокрема, за словами голови фінансового комітету парламенту Венесуели Рафаеля Гусмана, річна інфляція в країні перевищила 13 000%. У той же час, за даними опитувань, найбільші шанси на перемогу у виборах має чинний президент Ніколас Мадуро.

Всього у виборах крім Мадуро беруть участь п'ять кандидатів, проте реальним суперником вважається лідер партії "Прогресивний авангард" Анрі Фалькон.

Нагадаємо, раніше уряд Венесуели на чолі з президентом Ніколасом Мадуро звинуватив адміністрацію США в спробі навмисно зірвати президентські вибори. До цього Міністерство фінансів США опублікувало заяву, в якій йдеться про зв'язки Мадуро з торгівлею наркотиками.